Робота підприємства в умовах воєнного стану

В умовах воєнного стану Хмельницьке державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство продовжує стабільно реалізовувати державну програму щодо безоплатного забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (ТЗР) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів») та надає протезно-ортопедичну допомогу окремим категоріям населення з порушенням опорно-рухового апарату, центральної нервової системи а також з іншими проблемами, при яких необхідна ортопедична допомога і виготовляє:
• протезно-ортопедичні вироби – протези та ортези верхніх та нижніх кінцівок, корсети, бандажі та інші вироби;
• ортопедичне взуття;
• вироби медичного призначення (устілки ортопедичні, тощо).
Особи з інвалідністю, діти з інвалідністю та інші окремі категорії населення незалежно від місця перебування мають право на безоплатне отримання технічних та інших засобів реабілітації. Для отримання направлення на виготовлення виробу потрібно звернутись до найближчих:
• структурних підрозділів районних, виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад з питань соціального захисту населення;
• центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП);
• територіальних відділень Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю;
• через електронний кабінет особи з інвалідністю.
На базі Хмельницького ДЕПОП діє Стаціонар первинного, складного протезування, ортезування та реабілітації, розрахований на 18 ліжко-місць, в якому пацієнти проходять курс підготовки до протезування, навики використання протезно-ортопедичним виробом, навики ходьби, отримують необхідні фізіотерапевтичні процедури, вправи ЛФК, медичну, фізичну, соціальну реабілітацію для адаптації з подальшою інтеграцією в суспільстві. В стаціонарі пацієнти забезпечуються 3-ох разовим харчуванням.
На Підприємстві працюють кваліфіковані спеціалісти: лікарі травматологи-ортопеди, механіки протезно-ортопедичних виробів, техніки-протезисти, реабілітологи, інструктор ЛФК, соціальний працівник, психолог.
Підприємство є офіційним представником ТОВ «Науково-виробничий центр «Альма», який є ексклюзивним дистриб’ютором німецької фірми Amoena Medizin-Orhtopadie-Technik GmbH в Україні, що спеціалізується на виробництві продукції для жінок, які перенесли операцію на молочній залозі – протезів молочної залози, білизни після мастектомії та компресійної білизни.
Уся продукція Підприємства відповідає державним стандартам та вимогам ISO 13485:2016 «Виробі медичні. Системи управління якістю. Вимоги щодо регулювання».
Хмельницьке державне експериментальне
протезно-ортопедичне підприємство
м. Хмельницький вул. Чорновола 159/1
тел. 64-74-13, 0673832574, 0673818226, 0673818227
сайт:https://protez.km.ua, ел. адреса: xdepop@gmail.com

Попередня новина Наступна новина